© CLIP Taalvakanties vzw
TAALVAKANTIE FRANS ARDèCHE

1 JUL
tot
27 AUG

LEUVEN • Frans leren in de Zuiderse Ardèche, een vakantie vol sport en avontuur!

Het programma in Villeneuve is sportief en avontuurlijk.
In het dorp beschikken we over een sporthal (basket, minivoetbal, volley), een danszaal met spiegels en diverse sportterreinen. Wist je trouwens dat bij ons sport en taal regelmatig samengaan in één activiteit ?

Gewapend met walkietalkies en een zaklamp vertrekken we op dropping. Wedden dat je de adrenaline zal voelen stromen. Bij thuiskomst koelen we af in een sfeervol verlicht zwembad.

De frisse duik in de Ardèche - al dan niet vanuit je kajak -, de snelle kartingrit en een gezellig kampvuur in de tuin zal je nooit vergeten. Avontuurlijk hoogtepunt is het bomenparcours in Jaujac. Met deze afsluiter na een (in)spannende week, ga je moe maar voldaan naar huis.

Er staan dit jaar weer drie grotere stadsexcursies op het programma. We combineren die stadsexcursies telkens met een stevige portie streekverkenning.

Dinsdag trekken we naar Montélimar, de stad van de nougat. Hier liggen de contacten met de lokale bevolking voor het rapen.
Op de terugweg stoppen we bij een lokale wijncoöperatie ‘le Caveau de Montfleury’ waar we een rondleiding krijgen en genieten van een mini-degustatie van wijn en/of druivensap.

Op donderdag bezoeken we de kleurrijke markt van Vallon Pont d’Arc . Daarna nemen we de kajak voor een kleine afvaart van de Ardèche. Onderweg genieten we van het uitzicht op de enorme kalkformaties van de Gorges de l’Ardèche. Tot slot passeren we onder de Pont d’Arc, de indrukwekkende natuurlijke rotsbrug die alom bekend is. Vervolgens brengt de daguitstap ons naar de grotten van Orgnac (nieuw).

Zaterdag gaan we ons geluk verder beproeven in Aubenas. Hier begint de 'Aubenas Express', een leuke stadsactiviteit vol spanning, vindingrijkheid en plezier waarmee we de week graag afsluiten. Daarna trekken we met z’n allen naar een ambachtelijk ijssalon.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Openingsuren :

Altijd open
Parking Bodart (vertrek)
Veilingweg
3000 Leuven
breng me hierheen