LUX FOTOGRAFIE VOOR BEGINNERS - LANGE REEKS
2017

OKTOBER

22
ZONDAG
2017

NOVEMBER

5
ZONDAG
2017

NOVEMBER

19
ZONDAG
2017

DECEMBER

3
ZONDAG
2017

DECEMBER

17
ZONDAG

JANUARI

14
ZONDAG
LEUVEN • In deze jaarreeks leer je bewust fotograferen met je eigen camera. Bovendien leer je gaandeweg jouw eigen interesses en fascinaties kennen en hoe je die op een creatieve manier in beeld kunt brengen. We steken van wal met de basiskennis en -technieken: diafragma, sluitertijd en ISO-waarde. Zo kun je gaan spelen met scherpte-diepte, belichting en beweging. Op die manier ben je niet langer afhankelijk van toevallige voltreffers, maar kies je zelf hoe je je onderwerp in beeld wilt brengen.

Bovenal leer je naast de technieken ook vooral kijken. Wat is een sterk beeld? Hoe komt dat? Je stelt veel hoe-vragen en zoekt samen met de groep naar antwoorden. Je wordt je bewust van compositie, kadrage, contrast, kleur en ritme … En hoe verschillende fotograferen daar gebruik van maken in hun werk.

Je fotografeert alleen én in groep. Samenwerken en samen bespreken is een belangrijk element in deze cursus.We kaarten verschillende thema's aan. Niet alleen de klassiekers zoals stad- en portretfotografie maar ook hoe je met een serie beelden een verhaal vertelt. Er is dus veel ruimte voor experiment. Door te experimenteren verleg je immers je eigen grenzen en ontdek je nieuwe mogelijkheden!

Met behulp van het programma Lightroom leer je ook op een eenvoudige manier je beelden beheren, bewerken en presenteren. Stephanie Verbeken en Evy Raes begeleiden deze cursus. De eerste twee zondagen én de laatste zondag geven ze samen les, daartussen wisselen ze elkaar af. Zo leer je ook verschillende visies kennen en zullen beide docenten je elk op een andere manier uitdagen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

OPEK
Vaartkom 4
3000 Leuven
breng me hierheen