LICHT EN BEWEGING FOTOGRAFEREN

NOVEMBER

25
ZATERDAG

NOVEMBER

26
ZONDAG
LEUVEN • Licht fotograferen is geen koud kunstje. Voor beweging geldt hetzelfde. In deze donkere herfstdagen daagt dit boeiende duo ons uit om fotografisch aan de slag te gaan. We experimenteren met allerhande soorten licht in combinatie met beweging.

Al doende ontdek je welke sfeer en betekenis dit toevoegt aan je foto’s. Je ervaart hoe de aard van het licht - scherpe contrasten of net heel diffuus licht - de kracht van een beeld kan bepalen. Een foto die beweging vangt of juist bewust bewegingsonscherpte toelaat: tussen feit en mysterie schrijven we duizend verhalen met onze camera. Je gaat creatief om met genres als architecturale en abstracte fotografie, stilleven en portret.

In deze cursus onderzoek je vooral de artistieke uithoeken van de fotografie, meer dan de technische mogelijkheden op zich. Uiteraard komen we deze, tijdens het experimenteren wel degelijk tegen. Inspiratie halen we bij o.a. Dirk Braeckman, Brassaï en de pictorialisten. Cursisten die vorig jaar de cursus "Licht in donkere dagen" gevolgd hebben, kunnen opnieuw meedoen. De inhoud van de cursus is anders.

Bron: UiTinVlaanderen.be

mail ons
0032.16 25 16 21
OPEK
Vaartkom 4
3000 Leuven
breng me hierheen